Haber 14.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 711

Bakan Özhaseki: Yenilenen Saraçoğlu Mahallesi, seçimden sonra açılacak (4)

Kentsel Dönüşüm Projesi Hak Sahipleri' ile bir araya geld

'ANKARA'MIZDA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPMAMIZ LAZIM'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Altındağ Belediye başkan adayı Veysel Tiryaki, AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığı tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen iftar programında, Örnek Mahallesi 'Kentsel Dönüşüm Projesi Hak Sahipleri' ile bir araya geldi. Burada konuşan Özhaseki, Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğuna işaret ederek onlarca kavmin burada yaşadığını, medeniyet kurduğunu ve bu toprakların medeniyetlere beşiklik yaptığını söyledi. Özhaseki, ancak bu coğrafyanın bir kusuru olduğunu, PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütlerine dikkat çekti. Özhaseki, bu örgütlerin gittikleri her yere şer, bela ve kan götürdüğünü dile getirdi. Özhaseki, "Bu coğrafyanın bir kusuru da depremsellik. Herkes bilsin ve unutmasın, aklına yazsın. Acı bir gerçek bu. Türkiye bir deprem ülkesi nokta, lamı cimi yok. Birinci derece, ikinci derece efendim biz üçteyiz, bize bir şey olmaz, burası dördüncü derece lütfen demeyelim. Şu anda hareketli 500'e yakın kırılmamış fay hattı var. Bizim coğrafyamızın en büyük kusuru da bu. Cennet gibi bir vatandayız ama böyle bir kusurumuz var" diye konuştu.

'DEPREM SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE'

Geçmişte bu hususta çok acı tecrübeler yaşandığını anımsatan Özhaseki, "Ne yapmamız lazım? Geçtiğimiz yüzyılda bizim denizlerimizde ve karalarımızda meydana gelen yıkıcı deprem sayısı 231. Yani her sene iki veya üç tane deprem oluyor. Sadece anakaramızda meydana gelen deprem sayısı ise 60’ın üzerinde, ölen insan sayımız 130 bin dile kolay" dedi.

'KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇOK HIZLI YAPMAMIZ LAZIM'

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin büyüklüğüne tekrar dikkat çeken Özhaseki, şunları söyledi:

"Deprem meselesi emin olun siyaset üstü bir mesele. Değerli arkadaşlar, Ankara'mızda da bizim kentsel dönüşümü çok hızlı yapmamız lazım. Altındağ'da Veysel Bey epeyce yaptı bunları. Allah razı olsun. 2 bin yılından önce yapılan evlerimizin neredeyse tamamını değiştirmemiz lazım, dönüştürmemiz lazım. Eğer Japonya'da deprem olduğunda insanlar sağa veya sola dönerek uykuya devam ediyorsa, bizde de azıcık bir deprem olduğunda kendimizi camdan, pencereden aşağı atıyorsak bir arıza var bu işte, bir sıkıntı var. Biz akıllı insanlarız çok şükür, çalışkan bir milletiz. Özgürlüğümüze düşkün bir milletiz. O zaman bizim yapmamız gereken tek şey arkadaşlar, kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşümden başka çaremiz yok."

'TÜM İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ'

Altındağ Belediye başkan adayı Tiryaki'nin gayretli birisi olduğunu vurgulayan Özhaseki, "O hazırlasın mahallelerimizi, sizlerle görüşsün, en uygun ortamlarda bu hazırlıklar yapıldıktan sonra Bakanlığa gelindiğinde bizde bütçe var. Biz de rezerv alan için arazi var. Sonuna kadar biz sizin hizmetinizdeyiz. Yeter ki siz anlaşın başkanımla bir araya gelin. Ben de sonuna kadar takip edeceğim, söz veriyorum. Deprem bölgesine bir söz verdim. Emin olun Ankara'da da sizlere söz veriyorum. Sizlere de aynı sözü veriyorum arkadaşlar. Yeter ki siz anlaşın. Belediye başkanımızla bir araya gelin. Bir taraftan Büyükşehirde Turgut Bey'le, Altındağ'da Veysel Bey'le yola devam edin. Biz anlaştık deyin. Elimizdeki bütün imkanları seferber edeceğiz" dedi.

Habere Yorum Yap