Haber 13.03.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 576

Bakan Uraloğlu: Ankara-Sivas YHT hattımızda 885 bin yolcu taşıdık (2)

'ANKARA-SİVAS HATTINDA 5 İSTASYONU BİTİRDİK'Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sorgun'un ardından Akmağdeni İstasyonu'nda düzenlenen açılış törenine de katıld

'ANKARA-SİVAS HATTINDA 5 İSTASYONU BİTİRDİK'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sorgun'un ardından Akmağdeni İstasyonu'nda düzenlenen açılış törenine de katıldı. Uraloğlu, Akdağmadeni İstasyonu'nun 9 bin metrekare kare alan üzerine 135 bin yolcu kapasiteli olarak inşa edildiğini belirterek, "810 metrekare kapalı bina alanı, 100 araç ve 5 otobüs kapasiteli otopark, 1 alt geçit, 2 peron, bekleme salonu başta olmak üzere birçok sosyal donatısıyla hizmet verecek. Modern ve estetik tasarımıyla Ankara-Sivas hızlı tren hattına yakışacak şekilde inşa edildi. Hayırlı, uğurlu olsun. Şimdi Akdağmadeni İstasyonumuzu da açarak Anlara-Sivas hattımızdaki 8 istasyondan 5'inin istasyon binalarını inşa etmiş olduk. Geri kalan; Elmadağ, Yerköy ve Yıldızeli İstasyonlarının binalarını da bu yaz içinde hizmete almayı planlıyoruz" dedi.

'72 MİLYAR LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK'

Yozgat'ta yapılan ulaştırma yatırımlarına da değinen Uraloğlu, "Son 22 yılda Yozgat'ın ulaşım ve iletişim altyapısına 72 milyar 363 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. 44 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 398 kilometreye çıkardık. 316 kilometre tek yol iyileştirmesi gerçekleştirdik. 1692 metre uzunluğunda 45 köprü inşa ettik. Alaca-Zile yolu, Yozgat-Yerköy ayrımı, Musabeyli il yolu, Boğazlıyan ayrımı, Çayıralan, Gemerek ayrımı, Boğazlıyan-Felahiye-Kayseri yolu ve Yozgat Havalimanı bağlantı yolu gibi 12 kara yolu projesine devam ediyoruz. Modern terminal binası, aynı anda 5 yurt içi ve yurt dışı uçağının kullanabileceği apron sahası ve uluslararası uçuş standartlarına uygun tüm teknik servis ve hizmetleri sağlayacak destek birimleri ile Yozgat Havalimanı'nı da inşa ediyoruz. Havalimanımız, Yozgat'ın ulaşım ağını genişleterek ilin dünya ile bağlantısını güçlendirecek. Çalışmalarımız süratle devam ediyor, inşallah 2025 yılı içerisinde hizmete açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Habere Yorum Yap